Mutatunk neked 3 módszert, a viaszfoltok eltávolítására

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Egyszerű viaszfolt eltávolítási módszerek


Viaszfoltok eltávolítása egyszerűen

A viaszfoltok sosem voltak valami egyszerűen eltávolíthatóak.. Eddig! Ugyanis most mutatunk neked 3 módszert, amivel te is könnyen megszabadulhatsz a nem kívánatos viaszfoltoktól! Megmutatjuk, hogyan!


 

 

 

Vasaló és itatóspapír alkalmazása

 


A leginkább ismert praktika, ha a viaszt újra felmelegítjük, majd a viaszfoltot egy jó szívóképességű anyaggal felitatjuk. Alkalmazhatunk hozzá itatóspapírt, kéztörlőt, papír zsebkendőt, rajzlapot, és ezen kívül még szükségünk lesz egy felmelegített vasalóra. Figyeljünk arra, hogy a vasaló ne legyen túl forró, majd simítsuk át párszor a viaszfoltra helyezett nedvszívón. A hő hatására a papír magába szívja a megolvadt viaszt. Bár ez a módszer igen hatásos szinte bármely felületen, a ruha anyagából nem biztos, hogy teljesen kiszedi a viaszt. A még meleg ruhaanyagot ajánlatos minél gyorsabban mosószappannal vagy mosogatószerrel, vagy akár folttisztítóval kezelni, de még hatásos lehet a benzol vagy a benzin is. A gyapjú anyagból leginkább az alkohol távolítja el a foltokat, míg a kényesebb ruhákat inkább ecetes vízben ajánlatos kifőzni.

 

 

Bútorról való viaszfolt eltávolítás

 


Soha nem szabad elkezdeni lekapargatni a bútorra csöppent viaszt, ugyanis könnyen megkarcolhatod, ezáltal tönkreteheted a bútor felületét. Ehelyett inkább egy kemény karton darabbal ajánlatos felszedni a viaszt, majd egy langyos vizes ronggyal töröld át a felületet. A bútor felületét utána érdemes leápolni valamilyen olajjal. – Erre tökéletes választás az olívaolaj és pár csepp illóolaj keveréke.

 

 

Gyors és egyszerű megoldás

 


Amennyiben nem túl sérülékeny felületről, vagy durvább anyagról van szó, alkalmazhatunk a folteltávolításra akár egy jégkockát is. A jégkocka darabot nyomjuk a viaszra, míg az megdermed, és jó esetben el is törik, majd így könnyen eltávolíthatóvá válik. Ha kisebb tárgyról van szó, akár a mélyhűtőbe is berakhatjuk.

Szerző: Kékharmónia

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék: whatever

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...