Tudatos takarítási szokások családosoknak, amelyeket érdemes kialakítani a ház körül

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Tudatos takarítási szokások családosoknak, amelyeket érdemes kialakítani a ház körül


Tudatos takarítási szokások családosoknak, amelyeket érdemes kialakítani a ház körül

Amit ma örömmel, azt holnap körömmel… tartja a mondás, és ez a takarításra nagyon is igaz. Szerintem mindenki, aki a házvezetést feladatának érzi, pontosan tudja mi történik ha ő, vagy valamely családtagja egy picit is „elengedi” magát: akár egy fél nap alatt is hatalmas lehet a kupleráj! 


De hogyan előzhetjük ezt meg? Tudatosan kialakított takarítási szokásokkal, és egy jól megszervezett rutinnal, ami ráadásul az otthoni konfliktusok elkerülésében is sokat segíthet. Mutatjuk, milyen szokásokat érdemes Önnek is kialakítani otthon, ha el szeretné kerülni a napokig tartó nagytakarításokat és az elharapódzó helyzeteket! 

 

#1 Rutin-szerű feladatok, ütemezve

Akinek van tinédzser gyermeke, szinte biztos, hogy megkapja néha: „Anya! Már megint nincs kimosva a nadrágom?!” Tapasztalataink szerint ez az egyik leggyakoribb konfliktus – pedig könnyen elkerülhető lenne ütemezett feladatvégzéssel. Persze ez nem csak a mosásra igaz, de rengeteg más házimunkára is.


Ha naptár-szerűen megtervezik, hogy melyik házimunka mely napon kerül elvégzésre (például szerdán a színes ruhák, míg szombaton a feketék kerülnek a mosógépbe), és ezt következetesen be is tartja az egész család, azzal elkerülhetőek mind az ilyen típusú ércelődések, mind a felgyülemlett munka.

 

#2 Munkamegosztás, terv-szerűen

Ön is nehezen veszi rá a család többi tagját a takarításra, segítségre? A gyerekek szétdobált ruhái minden reggel újra teremnek a földön? Ha úgy érzi, hogy minden házimunkát Ön végez, lehet, hogy rossz a stratégiája.


A legtöbb esetben ugyanis a család többi tagja nem érzi magáénak a feladatot. Ha éveken át Ön porszívózott, és hirtelen rá szeretné bízni a felnövekvő nemzedékre, nehéz dolga lesz. Főleg, ha csak alkalomadtán szeretné a segítségüket kérni – ekkor ugyanis számukra ez „plusz munkává” válik, nem a mindennapok részeként, a saját feladatukként tekintenek rá… Arról nem is beszélve, hogy maguktól biztos, hogy nem jut eszükbe.

 

Tisztázzák hát, hogy mely feladat kihez tartozik – és az legyen is következetes! Azt minden család maga alakítja ki, hogy a házvezetésért felelős személynek mennyi segítségre van szüksége – ám azt érdemes rendszerbe foglalni. Sokkal könnyebben tartja majd be a gyermek is ha tudja, hogy szerda esténként Neki kell felporszívóznia.

 

#3 A legnehezebb feladat: pakoljanak állandóan!

A rest kétszer fárad, nem igaz? A takarításban főleg. Ha evés után mindenki a saját tányérját mosogatja el, ha átöltözés után nem maradnak ruhadarabok a földön, ha fogmosás után azonnal leöblítik a fogkrémmaradékot a csapról, az rengeteg időt meg tud spórolni az egész családnak. 


Kezdetben talán mindenki nehézségekbe ütközik majd – hiszen ki ne szeretné az esti filmezés után csak úgy lerakni a popcorn-os tálat? :) Ám ha beidegződéssé válik, hogy mindent azonnal a helyére tesznek, simán megy majd a minden napi rendrakás, takarítás!

 

#4 Ne féljen segítséget kérni a nagytakarításhoz!

Akármilyen tudatosan is állnak a ház rendben tartásához, nagytakarításra minden évben szükség van. Ez pedig nem kis munka, pláne, ha egy ember viszi el a feladatot. 


Érdemes hát a takarításból amolyan családi programot csinálni, ahol mindenkinek meg van a maga feladata! Ha egy kicsit lazábbra veszik a figurát, egy kis zenével, mókával enyhíthetik a kötelesség érzetet, és akár még jól is érezhetik magukat.


Ha azonban úgy érzi, hogy szeretné ezt az időt inkább pihenéssel, kikapcsolódással tölteni, keressen minket bizalommal – akár egy nap alatt megteremtjük a harmóniát otthonában.

 

 

Segítséget kérjen tőlünk!

 

 

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék:

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Hol található a legtöbb baktérium a lakásban?

Hol található a legtöbb baktérium a lakásban?

Takarítás során a legfontosabb feladat a harmonikus, tiszta környezet megteremtése mellett, hogy azokat a „helyeket” is megtisztítsuk, amin talán nem is látszik, hogy koszos… Pedig a legtöbb esetben éppen az ilyen felületeken tenyészik a legtöbb baktérium!

Takarítás digitalizálva: modern kütyük otthona kitakarítására

Takarítás digitalizálva: modern kütyük otthona kitakarítására

A világ rohamosan fejlődik, szinte nap mint nap jelennek meg újabb termékek, amelyek a digitalizáció segítségével megkönnyítik egy kicsit mindennapjainkat – és ez alól a takarítás sem kivétel. De valóban olyan jól teljesítenek ezek, mint ha te magad takarítanál? 

Vízkőtlenítés tippek

Vízkőtlenítés tippek: így küzdheti le a makacs vízkövet!

A fürdőszoba és a konyha takarításának egyik legnehezebb része a vízkőtlenítés. A vízkő makacs foltokat képes hagyni, és sokszor végeláthatatlan folyamatnak tűnik a takarítás miatta – de vízkőtlenítésre vonatkozó tippjeinkkel biztos a siker! 

Felújítás utáni nagytakarítás a 13. kerületben

Lakástakarítás, felújítás utáni takarítás a Kék Harmóniával: beszéljenek helyettünk referenciáink!

Takarító cégként tudjuk, hogy mennyire fontos a megbízhatóság és a precíz munkavégzés, amelyek mindaddig csak üres szavak, amíg nincs mögöttük bizonyíték. Szeretnénk hát most bemutatni Önöknek egyik munkánkat, kitérve a takarítás részleteire!