Tiszta és ragyogó fürdőszoba pár egyszerű lépéssel

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Ragyogó fürdőszoba néhány egyszerű lépésben


Tiszta és ragyogó fürdőszoba egyszerűen

Nem tudom, te hogy vagy vele, de nálam a fürdőszoba az a helység, ahol habár a legnagyobb szükség volna a takarításra, mégis itt szoktam a legkevesebbszer alaposan végigmenni. Az természetes, hogy a konyhában sokszor felhalmozódik a mosogatnivaló, így akarva akaratlanul is végigpucoljuk a konyha részeit. Nos, eljött az ideje, hogy a fürdőszobán is végigmenjünk, néhány egyszerű lépésben.


Nekem igazán picike otthon a fürdőszoba, ráadásul ablak sincs benne, így természetes, ha a porcicák könnyen megtalálják itt a helyüket. Rengetegszer kell végigpucolni mindent, hisz a párás levegő csak még több teret nyújt a baciknak, hogy letelepedhessenek. Sajnos amiatt, hogy szellőztetni sincs lehetőség, a párás levegő megteszi a dolgát az üvegfelületeken is. Eredményképpen minden vízköves, szappanos, koszos lesz pillanatok alatt. De kezdjük a legelején.

 

Tegyél el minden felesleges holmit!

Mielőtt bárminek is nekilátnál, fontos, hogy mindent elpakolj, ami felesleges. Tegyél el minden ruhadarabot és textíliát az útból, már csak azért is, mert útközben könnyen rácsöppenhet egy kis tisztítószer. Még a természetes tisztítószerek is okozhatnak kárt az anyagokban.

 

A WC kagyló tisztítása

Mivel a WC az egyik legjobb hely a bacilusoknak, itt több idő fog kelleni a tisztítószerek hatóidejére. Így érdemes itt kezdeni az érdemleges takarítást. Törölgesd át kívülről, keféld ki a belső felületet, majd öblítsd le. Ezután öntsd a WC-be a vízkőoldót vagy fertőtlenítőszert, attól függően, melyikre lesz szükség. Amíg folytatod a fürdőszoba takarítását, nyugodtan hagyd benne a tisztítószert, had tegye a dolgát. Már csak a WC kefe tartóját kell kiöblítened, és tisztítószeres vizet tölteni bele. Az illemhely környékén más dolgod nem lesz.

 

Kezdj a felső részekkel

Figyelj rá, hogyha kell a felső részeken is takarítani, portalanítani, függönyt cserélni, penészt irtani vagy pókhálót szedni, akkor azzal kezdj, hisz ha hátra hagyod, tönkreteheti a további munkákat. A takarítás alapszabálya, hogy mindig fentről indulunk lefelé haladva, nehogy minden ismét poros, koszos legyen. Ezután jöhetnek a többi felületek.

 

 

Szedj le mindent a polcokról!

Ha gyorsan szeretnél végezni a takarítással, a legegyszerűbben azzal könnyítheted meg a dolgodat, ha előzőleg mindent lepakolsz a polcokról és a kád, zuhanyzó részeiről. Kevés hely esetén nyugodtan pakolj be mindent a csapba vagy kádba, ott nem fog téged zavarni. Pucold le a tükröket, majd a polcot, a kád szélét és a csempét. Itt érdemes tisztítószeres anyagokat alkalmazni, melyekből én inkább ajánlanám a természetes tisztítószereket. Főleg kis helységeknél, jobb, ha nem vegyszereket lélegzel be takarítás közben. Ha mindezekkel kész vagy, mehet minden a helyére. A legjobb, ha mindent csoportosítva teszel vissza, ezzel is megkönnyítve a dolgodat. Akár lejárat szerint, akár rendszeres használat szerint.

 

Öblítsd le mindent

Miután minden le lett takarítva, öblítsd ki a csapot és a kádat is. Előtte azonban érdemes letörölgetni kívülről is a felületüket.

 

Jöhet a seprés, felmosás és porszívózás

Míg a szerek hatóanyagai dolgoznak a WC-ben, fürdőkádban, söpörj fel, moss fel, ez általában elég idő szokott lenni a padló megtisztításához. Míg a padló szárad, porszívózd ki a kilépőket, hisz azokra is bőven tud kerülni pormennyiség. Végezetül öblítsd ki a kádat, húzd le a WC-t, pakold vissza a helyükre a törülközőket, kilépőket, és már csillog villog a fürdőszobád.

Szerző: Kék Harmónia

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék: egyszerű, fürdőszoba, nagytakarítás, otthon, padló, padlótisztítás, szoba, takarítás, tisztaság, tisztítás, tisztítószer, üvegfelület, vegyi anyagok, vegyszer, vegyszerek

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...