Szabadulj meg a kártevőktől örökre!

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Szabadulj meg otthonod kártevőitől! Mutatjuk a tippeket


Szabadulj meg a kártevőktől örökre!

Hangyák, legyek, molyok.. Sokáig sorolhatnám, hogy mennyi kártevő keseríti meg életünket. Segítünk kiűzni őket az otthonodból! Mutatjuk a tippeket és tanácsokat. Szabadulj meg tőlük örökre!


 

 

Legyek távoltartása, irtása

A legegyszerűbb távoltartási módszer, ha egyszerűen már be sem engedjük őket. A szúnyoghálón ők sem fognak átférni. A legyek nem igazán kedvelik a citromot vagy a szegfűszeget, tehát ha megtűzdelsz egy citromot szegfűszeggel, az hatásos riasztó, de még dekorációnak sem utolsó. A másik hatásos növény ellenük az orgonavirág. Nem igazán szeretik a szagát, így kiszárított állapotban tarthatod a szobában, amivel elüldözheted őket.

 

Az esetben, ha már bejutottak, más módszerekhez kell folyamodni. A legegyszerűbb, viszonylag környezetbarát és egészségkímélő módszer, ha ecetes, cukros vízzel megtöltött edénnyel csapdázunk. Esztétikailag nem túl szép látvány, de mindenképpen hatásos módszer. Ha ez sem lenne elég, hatékony még a feromonos-ragasztós légypapír, illetve az örök klasszikus, a légycsapó.

 

Hangyariasztás

A hangyákat igen nehéz kiűzni, ha már egyszer beférkőztek a lakásba. Az elsődleges módszer a porcukros-sütőporos megoldás, de távoltarthatók úgy is, ha az útvonalukra fokhagymát, ezerjófüvet, borókát vagy levendulát helyezünk el. Keresd meg a boly bejáratát, majd zárd le parafinolajba mártott vattacsomóval, vagy csak egyszerűen sütőporral szórd be a környéket. Sokan a sós szórást is hatékonynak találták, érdemes egy próbát tenni vele. Viszont a leghatékonyabb megoldás még mindig az, ha folyamatosan azon vagyunk, hogy tisztán tartsuk a lakást, főként a konyhát, hogy a hangyáknak ne legyen semmi csábító, ami odavonzza őket.

 

Ha ez sem lenne elég, az egész hangyabolyt kell megszüntetni. Tárjuk fel, majd forró víz és ecet egyvelegével öntözzük meg jól.

 

Molyriasztás, molyirtás

Ha már elegünk van belőle, hogy a molyok állandóan a ruhásszekrényünkben, gardróbunkban tanyáznak, rakjunk egy gézzsákba levendulát, megszárított ürömlevelet, agyűszűvirágot, fahéjat, fekete borsot vagy ibolyagyökeret és ezek keverékét. Hatékony módszer még, ha narancshéj darabokat helyezünk el a szekrényben.

 

Amennyiben már találtunk otthonunkban molylepkét, tisztítsuk ki alaposan a szekrényt és fiókot. Porszívózd át alaposan, majd töröld ki ronggyal a sarkokat, hogy a petéktől is megszabadulj.

 

Ha a ruhádon már látod a jellegzete moly rágás nyomokat, mosd ki, majd lógassuk ki, lehetőleg napfényben. Emellett a ruhát a fagyasztóba is beteheted egy kisebb időre. Ez a két módszer télen-nyáron bevethető, és garantáltan megölik a lárvákat és petéket.

 

Ha a szőnyegben tettek kárt a molyok, rakj a szőnyeg felületére vizes ruhát, majd forró vasalóval menj át rajta. A forró gőz megöli a petéket.

Szerző: Kék Harmónia

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék: konyha, környezet, lakás, nappali, otthon, szoba

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...