5 tipikus hiba karácsony előtti nagytakarításkor: tippek karácsonyi nagytakarításhoz

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

5 tipikus hiba karácsony előtti nagytakarításkor


5 tipp karácsonyi takarításhoz

Karácsony előtt mindenki nagytakarításba kezd általában, hiszen az ünnepekre ragyognia kell az egész háznak. De sokan olyan apró hibákat követnek el, amik megnehezíthetik, vagy hosszabbá tehetik a takarítási folyamatot. Mutatjuk mik ezek, és hogyan lehet elkerülni őket.


1. Mindent egyedül akar csinálni

A legnagyobb hiba, amit ilyenkor elkövethet, hogy mindent egyedül akar csinálni, annak ellenére, hogy nincs kellő ideje. Ha úgy érzi, hogy nem tud megbírkózni vele, osszon ki néhány feladatot a család többi tagjának is. Már a kisgyerekek is tudnak segíteni apróbb feladatokban, mint teregetés, portörlés, és hasonlók. Higgye el a közös takarítás sokkal jobb időtöltés lesz, mintha egyedül csinálná, közben még akár karácsonyi zenéket is hallgathatnak, az ünnepi hangolódás érdekében.

 

2. Nem tervezi el előre, mit fog csinálni

Egy nagytakarítás esetében nagyon fontos előre megtervezni, hogy milyen feladatok vannak, ezeket milyen sorrendben célszerű elvégezni. Nemcsak azért fontos ez, mert így nem csúszik ki az időből, hanem azért is, mert megkímélheti magát a felesleges munkavégzéstől. Például nem porszívózik fel feleslegesen, ha még a lámpákat nem porolta le.

 

3. Ezért nem lesz tiszta az ablak

A karácsonyi nagytakarítás elengedhetetlen lépése az ablakok tisztítása, ha valamikor, akkor ilyenkor legyenek ragyogó tiszták. De az Ön ablakai foltosak maradnak, bármennyire is súrolja őket? A leggyakoribb hiba, amit el szoktak követni, hogy a végső folteltávolításra nem megfelelő anyagot használnak. A pamut erre nem alkalmas, ezért inkább használjon a benzinkutakon is alkalmazott gumis lemosót, vagy papírt!

 

4. Nem jól pakolja be a mosogatógépbe

A mosogatás után koszosak maradnak az edények? Ennek az lehet az oka, hogy nem jól pakol be a mosogatógépbe, és az edények egymáshoz tapadnak, ezért koszosak, foltosak maradhatnak. Különösen az evőeszközök esetében merül fel gyakran ez a probléma, úgyhogy, ha Ön sem szeretné a karácsonyi vacsora előtt a foltos kanalakat tisztogatni, akkor rakja őket a mosogatógépbe váltott irányban!

 

5. Nem megfelelő szereket használ, nem megfelelően

Nagyon nem mindegy, hogy milyen takarítószereket használ, és az sem, hogy hogyan! Mindig olvassa el, hogy melyik takarítószer milyen felületre való, a legtöbbször az is szerepel a dobozon, hogy hol nem ajánlott használni. Az adagolás sem véletlen van rajtuk, ezeket is érdemes pontosan követni, és nem csak úgy találomra önteni egy kis felmosószert a vízbe, hiszen az összetevők nagy mennyiségben kárt is okozhatnak bizonyos felületeken. Az sem jó, ha a takarítószereket közvetlenül a felületen alkalmazza, hiszen a kényes anyagoknak ez nem tehet jót, fújja az anyagokat a törlőrongyra inkább!

 

De, ha szeretne az ünnepi hangolódással foglalkozni a karácsony előtti időszakban, ahelyett, hogy a takarítással bajlódik, akkor a Kék Harmónia megbízható csapata, az Ön lakásodat is rendbe teszi az ünnepek előtt, IDE kattintva veheti fel velünk a kapcsolatot!
 

Ossza meg!

Vissza: Takarítás magányszemélyeknek...
címkék: nagytakarítás

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...