5 tipikus hiba karácsony előtti nagytakarításkor: tippek karácsonyi nagytakarításhoz

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

5 tipikus hiba karácsony előtti nagytakarításkor


5 tipp karácsonyi takarításhoz

Karácsony előtt mindenki nagytakarításba kezd általában, hiszen az ünnepekre ragyognia kell az egész háznak. De sokan olyan apró hibákat követnek el, amik megnehezíthetik, vagy hosszabbá tehetik a takarítási folyamatot. Mutatjuk mik ezek, és hogyan lehet elkerülni őket.


1. Mindent egyedül akar csinálni

A legnagyobb hiba, amit ilyenkor elkövethet, hogy mindent egyedül akar csinálni, annak ellenére, hogy nincs kellő ideje. Ha úgy érzi, hogy nem tud megbírkózni vele, osszon ki néhány feladatot a család többi tagjának is. Már a kisgyerekek is tudnak segíteni apróbb feladatokban, mint teregetés, portörlés, és hasonlók. Higgye el a közös takarítás sokkal jobb időtöltés lesz, mintha egyedül csinálná, közben még akár karácsonyi zenéket is hallgathatnak, az ünnepi hangolódás érdekében.

 

2. Nem tervezi el előre, mit fog csinálni

Egy nagytakarítás esetében nagyon fontos előre megtervezni, hogy milyen feladatok vannak, ezeket milyen sorrendben célszerű elvégezni. Nemcsak azért fontos ez, mert így nem csúszik ki az időből, hanem azért is, mert megkímélheti magát a felesleges munkavégzéstől. Például nem porszívózik fel feleslegesen, ha még a lámpákat nem porolta le.

 

3. Ezért nem lesz tiszta az ablak

A karácsonyi nagytakarítás elengedhetetlen lépése az ablakok tisztítása, ha valamikor, akkor ilyenkor legyenek ragyogó tiszták. De az Ön ablakai foltosak maradnak, bármennyire is súrolja őket? A leggyakoribb hiba, amit el szoktak követni, hogy a végső folteltávolításra nem megfelelő anyagot használnak. A pamut erre nem alkalmas, ezért inkább használjon a benzinkutakon is alkalmazott gumis lemosót, vagy papírt!

 

4. Nem jól pakolja be a mosogatógépbe

A mosogatás után koszosak maradnak az edények? Ennek az lehet az oka, hogy nem jól pakol be a mosogatógépbe, és az edények egymáshoz tapadnak, ezért koszosak, foltosak maradhatnak. Különösen az evőeszközök esetében merül fel gyakran ez a probléma, úgyhogy, ha Ön sem szeretné a karácsonyi vacsora előtt a foltos kanalakat tisztogatni, akkor rakja őket a mosogatógépbe váltott irányban!

 

5. Nem megfelelő szereket használ, nem megfelelően

Nagyon nem mindegy, hogy milyen takarítószereket használ, és az sem, hogy hogyan! Mindig olvassa el, hogy melyik takarítószer milyen felületre való, a legtöbbször az is szerepel a dobozon, hogy hol nem ajánlott használni. Az adagolás sem véletlen van rajtuk, ezeket is érdemes pontosan követni, és nem csak úgy találomra önteni egy kis felmosószert a vízbe, hiszen az összetevők nagy mennyiségben kárt is okozhatnak bizonyos felületeken. Az sem jó, ha a takarítószereket közvetlenül a felületen alkalmazza, hiszen a kényes anyagoknak ez nem tehet jót, fújja az anyagokat a törlőrongyra inkább!

 

De, ha szeretne az ünnepi hangolódással foglalkozni a karácsony előtti időszakban, ahelyett, hogy a takarítással bajlódik, akkor a Kék Harmónia megbízható csapata, az Ön lakásodat is rendbe teszi az ünnepek előtt, IDE kattintva veheti fel velünk a kapcsolatot!
 

Ossza meg!

Vissza: Takarítás magányszemélyeknek...
címkék: nagytakarítás

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Hatékony takarítási tippek por ellen

Így vedd fel a harcot a porral- tippek por ellen a fűtési szezonban

A tél sokaknak nem a kedvenc időszaka, a fénye hiánya, és a zord időjárás miatt, és arról már ne is beszéljünk, hogy ilyenkor nagyon tud szállni a por az egész lakásban, ami nem tesz jót az egyébként is terhelt szervezetnek, de esztétikailag sem szép...

Tavaszi takarítás Budapesten, lépésről lépésre

Tavaszi takarítás Budapesten

Nemsokára búcsút inthetünk a hideg télnek, ugyanis felváltja a remélhetőleg napsütéssel teli tavasz. A tavasz szó hallatán, biztosan önnek is csupa pozitív dolog jut az eszébe, ami nem véletlen. Nem is akarjuk nagyon elrontani ezt a reményteli várakozást, de...

Ütemterv, pontos feladat leírás karácsonyi nagytakarításhoz

Időbeosztás karácsony előtti nagytakarításhoz

A karácsony előtti nagytakarítás nem kis feladat, rengeteg időt vesz igénybe, lehetetlen egyetlen nap alatt megcsinálni mindent, főleg, ha azt is hozzá számoljuk, hogy más feladatok is vannak az ünnepekkel kapcsolatban. Ezért segítség gyanánt most készítettünk...

5 tipp karácsonyi takarításhoz

5 tipikus hiba karácsony előtti nagytakarításkor

Karácsony előtt mindenki nagytakarításba kezd általában, hiszen az ünnepekre ragyognia kell az egész háznak. De sokan olyan apró hibákat követnek el, amik megnehezíthetik, vagy hosszabbá tehetik a takarítási folyamatot. Mutatjuk mik ezek, és hogyan lehet elkerülni őket.