Íme néhány tipp, melyek azok az alapvető eszközök, amelyek nélkül nem boldogulsz a lakás mindennapi rendbetétele során.

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Fészekrakó fiatalok figyelem!


Első otthon

Gratulálunk! Végre úgy döntöttél, hogy elhagyod a szülői ház biztonságos melegét és végre saját otthont teremtesz!   Igazán nagy döntést hoztál, rögös a felnőtté válás útja, annyi mindenre lenne szükséged, amit az iskolában nem tanítottak a villanyóra leolvasástól kezdve az ajánlott levél feladásán keresztül rakott krumpli sütéséig, illetve még egy nagyon fontos dolog, amire ezen túl neked kell figyelned, és amit a Kék Harmónia Kft-nél a Budapesti Takarítócég-nél dolgozó takarítónő anyukák sem győznek kihangsúlyozni, a higiénia!


 

 

A saját otthonod tisztaságának fenntartása, az egészséged megőrzése érdekében. Egy általános heti takarításhoz pedig eszközökre van szükséged, de mielőtt az áruházak teljes kínálatát magadra rántanád, kérünk, hogy olvasd el ezt a pár sort, mert segíteni szeretnénk abban, hogy ne vásárolj felesleges tisztítószereket, rongyokat, ilyen-olyan multi funkciós takarító berendezéseket. Haladjunk sorjában!

 

Első lépés

Ha albérletbe költözöl, azonnal szabadulj meg az ott felejtett takarító eszközöktől, wc kefétől, szivacsoktól és egyebektől. Nem tudhatod kihasználta, mire használta, mióta állnak ott, ezekből a dolgokból mindenképp érdemes újat venni, mikor beköltözöl, de nézzük mire is lesz szükséged.

 

Felmosó+fej+vödör

Ebből nem kell a legdrágábbat venni, a lényeg, hogy cserélhető feje legyen, és nem baj, ha a speciális helységekhez külön van. Speciálisnak nevezzük lényegében a lakás azon területeit, amik jobban koszolódnak vagy külön figyelmet érdemelnek higiénia szempontjából. Ilyen lehet például a fürdőszoba, mivel ott tisztálkodunk, reggelente ott készülődünk, több lehet az elhullott hajszál, szőrszál, mint a lakás többi területén. A sok haj és szőr megtapad a felmosó fejen, ami miatt hamarabb elhasználódhat, ezért érdemes tartani külön fejet, amit csak a fürdőszobában használunk, így nem visszük át a lakás többi részére. Speciálisnak számít még a terasz, vagy a padlólappal rakott erkély, ami a levegőben szállingózó portól, homoktól nagyon koszolódik, így a kültéri részekhez mindenképpen külön felmosó, seprű vagy partvis ajánlott.

 

Szivacs

A mosogató szivacsokból a közepes méretűt ajánljuk, aminek az egyik fele durvább anyaggal van bevonva, ezt nevezzük „dörzsis mosogató szivacsnak”. Ebből érdemes többet venni, akár 4-et, 5-öt. Mindenképpen legyen külön a mosogatáshoz (evőeszközök, poharak), 1 súroláshoz (pl. gáztűzhely), 1 fürdőszobába általános használatra és 1 tartalék. Készülj fel rá, hogy ez erősen fogyóeszköz, úgyhogy biztosan gyakran fogod őket cserélgetni, és kell is a szivacsban megtelepedett baktériumok miatt.

 

Gumikesztyű

Ebből lehet venni a vastagabb-tartós fajtát, de a drogériákban lehet kapni nagyobb kiszerelésekben eldobhatót. Teljesen rád van bízva, hogy melyiket veszed, a lényeg az, hogy az erős maróhatású vegyszer alapú tisztítószerek használatakor (zsíroldó,domestos) kötelező viselet!

 

Rongyok

A mikroszálas rongyokat ajánljuk, bár elég drága, de ez az, amire nem érdemes sajnálni a pénzt. A mikroszálas textilek sokféle méretben és formában kaphatók: kesztyű, kendő, felmosó, ablaktisztító, áruk pedig 1800 Ft és 7500 Ft között mozog mérettől, rendeltetéstől függően, de ezek 5-6 évig is bírják, feltéve, ha rendeltetésszerűen használod.

 

Ablaklehúzó

Egészen pontosan a teljes felszerelés az ablaktisztításhoz: Ablaklehúzó+rongy+szarvasbőr+rongy (külön a keretekre). Az említett szarvasbőr valódi legyen, a szintetikus nem éri el a kívánt hatást és hamar tönkremegy. Szintén kicsit drága, de sokáig használható és egy tiszta, éppen nedves szarvasbőr üvegfelületek tisztításában verhetetlen.

 

Porszívó

Rengeteg féle van, a kiválasztásánál sok mindent figyelembe kell venni, mert, ha jól választasz évtizedekig hű társad lesz. Az alaptulajdonságok a jó porszívónál min 2000 W, minimum 450 szívóerő.

 

Kefe

Ez a porszívó csövére csatlakoztatható sörtés fejecske. Ha gyárilag nem tartozék, erősen ajánljuk, hogy mindenképpen szerezz be egy szakboltból! A portalanításnál a legjobb rongyokkal is csak maszatolsz, illetve amint letörölted valahol a por felszáll és megtelepszik egy másik helyen. De a porszívó kiskeféjével nem csak órákat spórolhatsz meg, de nyomtalanul eltüntetsz pillanatok alatt minden kis porréteget, a nehezen elérhető helyekről nem is beszélve.

 

Bármennyire is rendezetten is vetted át az új lakást, mindenképp kezdj egy alapos fertőtlenítéssel, és használd nyugodtan az általunk felsorolt eszközöket!Reméljük tudtunk segíteni!

Kék Harmónia Kft.- Takarító cég Budapest

munkatársai

 

Amennyiben érdekelnek a hasznos és praktikus takarítási tippek, akkor kattints a Kék Harmónia profi takarítócég oldalára és kövesd figyelemmel aktuális tippjeinket!

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék: izé

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...