Tippek a gyors és hatékony konyhatakarításhoz

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Hogyan tedd rendbe a konyhát a rohanó hétköznapokban?


Konyhatakarítás gyorsan és hatékonyan

A legtöbb házban és lakásban a konyha központi szerepet tölt be a család és a baktériumok életében. A legtöbb munkafolyamat elég kényes, ami a konyhában történik, hiszen ott tároljuk és készítjük el ételeinket, amik elkészítése igen sok koszt és szemetet hagy maga után a napi használat során. Így rendkívül fontos konyhánk tisztán tartása - még a sűrű és, programokkal teli hétköznapokban is, de különösen egy nagyobb igénybevétel után - ha szeretnénk elkerülni a különféle betegségeket, valamint az egyéb kellemetlen tényezőket, például a szagokat.


 

 

Konyhaszekrény

A konyhaszekrény rendszeres tisztántartásáról hajlamosak vagyunk gyakorta megfeledkezni, annak ellenére, hogy a nyitott polcok, de még a zárt ajtók sem védik meg a bútorok belsejét a portól. Ezért ajánlott évente legalább egyszer mindent kipakolni, és kevés tisztítószert tartalmazó langyos vízzel alaposan áttörölni, majd szárazra törölni. Hasznos tipp, ha a szekrények általunk nem mindennap látott tetejére újságpapírt helyezünk ki, ami beszívja a zsíros port és kidobása után cserélhető. A péksütemények vagy kenyér tárolására használt helyet érdemes gyakran kitakarítani.

 

Szemetes

A szemetes talán a legtöbb kórokozó melegágya a konyhában, így érdemes naponta, de minimum 2 naponta kivinni annak tartalmát, és gyakran takarítani annak környékét, hiszen a kórokozókon túl igen kellemetlen szagokat is tud árasztani. Ezen felül pedig érdemes fedéllel rendelkező szemet kukát a konyhába kihelyezni és feltétlenül tegyünk bele szemeteszsákot is, hiszen így megkíméljük magunkat a tároló gyakori és felesleges mosogatásától.

 

Padló

Felmosás előtt mindenképpen érdemes alaposan felseperni, de javasolt a felporszívózás, hiszen így a felmosást is megkönnyítjük magunknak. A konyhai padló felülete sokszor a legkoszosabb a házban, ezért érdemes akár kétszer is alaposan felmosni. A rászáradt maradékokat és zsírfoltokat óvatosan kaparjuk fel. Ha a felmosást követően csíkokat látunk a padlón, tiszta felmosó vízbe tegyünk kevés ecetet. A padlóra kifröccsenő forró zsírra azonnal hideg vizet kell önteni, ami így megköt. Ügyeljünk továbbá az apró részletekre is, például, hogy a fugába lerakódott szennyeződést se felejtsük el eltávolítani. Azokban az időszakokban, amikor sokat használjuk a konyhát (pl. ünnepi készülődés) érdemes egy erre a célra használatos szennyfogó konyhai, vagy valamilyen olcsóbb szőnyeget a konyha padlójára kihelyezni, így ez a vendégek érkezése előtt könnyen eltüntethető.

 

Mosogató

A vízfoltok megelőzése érdekében, érdemes többször végigtörölni egy szárazronggyal. A vízkőmaradványokat pedig ecettel távolíthatjuk el. A lefolyó körül megjelenő barna elszíneződést úgy tüntethetjük el, hogy kevés mosogatógépbe való mosószert hígítunk forró vízzel, és hagyjuk, hogy kifejtse hatását a lefolyónál. A csapok, lefolyók tisztításához a legpraktikusabb, ha bevetünk egy fogkefét. Ha a lefolyó eldugul, próbáld ki a bórax és a forró víz kombinációját vagy megszüntetheted a dugulást ecettel és szódabikarbónával is.

 

Hasznos tippek konyha takarításhoz

  • Étkezési ecet és szóda remek társ lehet a konyhai tisztításban is. Nincs szükség különösebb fertőtlenítőszerre. Általánosságban elmondható, minél jobban habzik egy tisztítószer, annál nagyobb az esély arra, hogy sarkokban vagy apró repedésekben egy habmaradványon baktérium telepszik meg.

 

  • Semmiképp se várjunk a konyhában a nagytakarításig! A konyhai szennyeződés mindig akkor távolítható el a legkönnyebben, amikor még friss. Sok fáradtságot megspórolhatunk magunknak, ha a keletkező foltokat azonnal eltüntetjük.

 

  • A konyhai gépek átfogó tisztítását időzíthetjük egy nagytakarításhoz is.

 

  • Az újfajta közhiedelemmel ellentétben nincs szükség rengeteg tisztítószerre! Egy univerzális tisztítószer, mosogatószer, valamint ecet és szódabikarbóna bőven elegendő a konyhai szennyeződések kezelésére.

 

  • Speciális felületek (pl. roszdamentes, cerán) tisztításánál legyünk körültekintőek. Ne kaparjuk, dörzsöljük erősen, inkább csak óvatosan, szivaccsal több ízben töröljük át. Ha nagyon nem akar eltűnni a folt esetleg bevethetünk speciális tisztítószereket is.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti, rendszeres takarítását vállaljuk. Steril gyártócsarnokok, "tiszta terek" takarításában nagy gyakorlattal rendelkezünk. Kérje ajánlatunkat ide kattintva! 

Szerző: Sz.L

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék:

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...