Munkamegosztás a családban

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Munkát kiadni - munkamegosztás a takarításban


Közös takarítás

Az emberek általánosan arról, hogy egy családban vajon kinek a feladata a takarítás és az egyéb háztartási munkák, úgy vélekednek, ez bizony a nő dolga. Manapság azonban a nőknek egyre több területen kell helyt állniuk, a kizárólagosan háztartásbeli szerepkör csak igen kevesüknek adatik meg. Így hát, kénytelenek segítségért fordulni: legtöbbször a családon belül.


Ha a házimunkát rövid idő alatt akarjuk elintézni, elkerülhetetlen, hogy bevonjuk az egész családot. Hogyan? Ennek sokféle módja van. Egyvalamit azonban nagyon fontos előzetesen átgondolni: hogyan állok a témához én, aki eddig teljesen egyedül végeztem a házimunkát? A szívem mélyén elhiszem, hogy jogosan adhatok ki néhány feladatot a gyerekeimnek és a férjemnek? A kardinális kérdés tehát így hangzik: “Jogosnak tartom-e, hogy befogom a családomat a házimunkába? Megengedem-e magamnak ezt a könnyebbítést?” Ha nem tisztázzuk magunkban ezt a kérdést, mindig lelkiismeret-furdalás fog gyötörni bennünket. 
 

Hogyan is nézhet ki konkrétan, ha besegít a család? Íme a különböző lehetőségek:
 

1.) Csapatmunka jutalmazó módszerrel

Terv szerint legyen mindenkinek meg a saját feladata, idejéhez és képességeihez mérten. Ha ezen felül pl. a gyerekek vállalnak egyéb feladatokat, jutalmazzuk meg őket. Legyen az egy kicsivel több zsebpénz, vagy akár nassolni való, férjünk esetében pedig lehet a jutalom egy kicsivel több figyelmesség.

 

Takarítás a családdal

 

2.) Mókás családi bevetés

A családtagok segítségével egészen másképp is alakíthatjuk a házimunkát. A bevetés előtt válogassuk szét a tennivalókat, a gyerekeknek jusson elég önállóan is elvégezhető feladat. A “piszkos’ munkák mellett szerepeljenek a listán szórakoztatóbb foglalatosságok is! 

 

Csoportos takarítás


 

3.) Munkacsoportok

Ahol több a gyermek, a feladatok vagy a “munkaterület” alapján külön csoportokat is alkothatunk. Lehet konyhamunkacsoport, vagy akár fürdőszobamunkacsoport is. Így fejlődik a csapatszellem is, továbbá nagyobb lesz a munkakedv is. A csapatmunka különösen jót tesz a gyermekeknek, mivel felkészíti őket a felnőtt életre. Megtanulnak felelősséget vállalni, büszkék a kötelességeikre, valamint élvezik, hogy a felnőttek odafigyelnek rájuk. 

 

Csoportban takarítani

 

4.) Az “aki okozta, az takarítja” elv

Utasítsa vissza, hogy a 3 évnél idősebb családtagjai után pakoljon! Ne vegye át túl sokáig mások helyett a felelősséget! A gyerekek korán meg tudják tanulni, hogy felelősek azért, hogy a rendetlenséget és a koszt, amit ők okoztak, önállóan takarítsák el. Legyünk türelmesek, és kitartóak. Sokszor talán egyszerűbb és gyorsabb megoldásnak tűnik, ha mi átvállaljuk ezt és elpakolunk, hosszútávon azonban nem kifizetődő. 

 

Aki okozta elv a takarításban

 Ha úgy érzi, a közös takarításban csődöt mondott, egyedül pedig nem bírja, kérjen tőlünk ajánlatot. Mi segítünk!

 

Szerző: Kékharmónia

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék: padló

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...