Makacs foltok ellen – 4 házi csodaszer a mosáshoz és a hófehér ruhákhoz

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Drága tisztítószerek nélkül is elérhető a hófehér ruha! Itt van néhány házi csodaszer


Hófehér ruhák fillérekből – 4 háziszer a mosáshoz

Biztosan számos mosószert kipróbáltál már a boltok kínálatából, nem kevés pénzt rááldozva arra, hogy eltüntesd a foltokat a ruháról, és esetleg még a fehérségüket is megőrizzék. Nos, nagyanyáink biztosan tudtak valamit, hisz nem volt szükségük soha a drága bolti tisztítószerekre, mégis mindig hófehérek és patyolat tiszták voltak a ruhák! Ezeket a házi csodaszereket mutatjuk most be nektek, alkalmazzátok bátran őket.


Mosószappan

 

Egyre többen cserélik le a bolti vegyszereket a hagyományos mosószappanra, melyet akár kézi, akár gépi mosásnál is használható. Én már régóta alkalmazom, hisz fontosnak tartom, hogy ne csak tiszta legyen a ruha, de az természetes szerekkel legyen kimosva, így a környezetemet is óvom. Mivel a mosószappan természetes anyagokat tartalmaz, biztosan nem fog kiváltani allergiás reakciókat, mint a boltokban kapható kemikáliák. És még a gépet is jobban kíméljük vele.

 

Kézi mosásnál alkalmazva csak annyi a dolgod, hogy bedörzsölöd vele a kezelendő felületet, ahol makacsabbak a foltok, gépi mosásnál pedig hasonlóan használd, mint a mosóport. Egy sajtreszelőt használva reszelj le a szappanból úgy két evőkanálnyit, majd tedd be a gép mosópor tartályába. Mivel a szálakat sem roncsolja, így kényesebb anyagoknál is használhatod, viszont ahhoz, hogy ténylegesen feloldódjon mosás közben, minimum 40 fokon kell mosnod.

 

Ecet

 

Az ecet nagy kedvenc, nem véletlenül, hisz majdnem minden tisztítási folyamatnál bevethető. És mivel száz százalékig természetes, egyre többen alkalmazzák is, még ha használata közben kisebb szellőztetésre szükség is van. Sokan megijednek tőle, épp a szaga miatt, hogy a ruha nem-e lesz ecetszagú. Nem lesz, ha helyesen alkalmazzuk. Használhatjuk az öblítő helyett, még a ruhának, és a gépnek is jobbat teszünk vele. A ruha színét élénkíti, illetve mosógéped élettartamát is növeli, ugyanis az ecet kiváló vízkőoldó. Fél decit tegyél belőle az öblítő tartályba.

 

Fehér ruháknál, függönyöknél és lepedőknél is alkalmazható, a mosás előtt áztasd be egy órára, ecetből egy, vízből négy arányú keverékbe áztatva, majd mosd ki őket gépben a szokásos módon. Régi besárgult ruháknál is hasonló a módszer, egy éjszakára tedd a ruhákat egy pohár ecet és 12 pohár víz keverékébe.

 

Szódabikarbóna és citrom

 

A citrom is hasonló fehérítő erővel bír, mint az ecet, emellett pedig hatékonyan bevethető rozsa és az ásványi anyagok okozta foltok eltávolításakor. Csak tegyél a mosás előtt a mosógépbe egy pohár citromlevet. Még hatásosabb, ha a citromlevet szódabikarbónával vegyíted, majd ebbe áztatod a ruhákat mosás előtt.

 

Ez a módszer segít abban is, hogy a klóros fehérítők hatására a vízből kicsapódó vas további foltokat még a megjelenésük előtt meggátolja. A citromleves víz még az izzadság- és a dezodorfoltok ellen is hatékony ellenszer.

Szerző: Kék Harmónia

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék:

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...