Hol található a legtöbb baktérium a lakásban?

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Hol található a legtöbb baktérium a lakásban?


Hol található a legtöbb baktérium a lakásban?

Takarítás során a legfontosabb feladat a harmonikus, tiszta környezet megteremtése mellett, hogy azokat a „helyeket” is megtisztítsuk, amin talán nem is látszik, hogy koszos… Pedig a legtöbb esetben éppen az ilyen felületeken tenyészik a legtöbb baktérium!


Ha végig nézünk egy takarítandó lakáson, a leginkább szembetűnő felületek mindig a nagy, látványosan „koszos” felületek. Ilyen a bejárati ajtó mellett a padló, a konyhában a vízköves csapok, vagy épp a lerakódott zsíros szennyeződés az elszívó mellett. Ezen felületek alapos megtisztítása is rendkívül fontos feladat, ám akárhogy is nézzük, baktériumok szempontjából ez csak a jéghegy csúcsa! 


A baktériumok ugyanis láthatatlanul lapulnak meg a leghétköznapibb használati tárgyakon, amelyeket talán eszébe sem jut alaposan áttörölgetni… Mutatjuk, melyek a legszennyezetebb felületek a lakásában, amikre érdemes külön figyelmet fordítani! 

 

#1 A toalett

Természetes dolog, hogy a lista élét a toalettel kezdjük, hiszen valóban ez az egyik legszennyezettebb terület a lakásban. Azonban van egy meglepetésünk: a lista nem mutatja a valós sorrendet! Bár való igaz, hogy a toalett környékét érdemes fertőtlenítőszerekkel alaposan és rendszeresen tisztán tartani, ez csupán a második helyen végez a „legpiszkosabb helyiségek a lakásban” listán! 

A lista első helyén ugyanis a konyha áll, de erre később térünk vissza…

 

#2 A távirányító

A távirányító apró, gumírozott gombjai valóságos baktériumtanyák lehetnek, ha ezeket nem tisztítják rendszeresen. Nem is csoda: a család minden tagja „összetapicskolja”, függetlenül attól, hogy előtte épp mit csináltak! Éppen ezért érdemes azt legalább heti rendszerességgel fertőtlenítős törlőkendővel alaposan letisztítani.

 

#3 A hűtőszekrény fogantyúja

És el is érkeztünk ígéretünkhöz híven a konyhához, amely az egyik legtöbb baktériumot tartalmazó helyiség a lakásban. A konyhán belül is kiemelkedő helyen végez a listán a hűtőszekrény fogantyúja, így ezt sem érdemes kihagynia a rendszeres takarításból! 
A hűtőszekrényt gyakran főzés közben nyitogatjuk: a nyers húsokról, mosatlan zöldégekről lerakódó baktériumok pedig könnyen letelepszenek rá.
 

#4 A konyharuha és a mosogatószivacs

Sajnos itt még nincs vége a konyha legszennyezetebb részeinek listájának, hiszen mindenképp említést érdemes még a mosogatószivacs és a konyharuha is. A konyharuha a fentiekben leírt hűtős példa után egyáltalán nem meglepő – hiszen abba töröljük koszos kezünket főzés során.


A mosogatószivacsot pedig sokan tisztának tartják – hiszen folyamatosan vízben van, mosogatószerben ázik… Azonban az igazság az, hogy a szivacs kis redőiben nagyon is fel tudnak gyűlni a baktériumok, így érdemes a szivacsot rendszeres időközönként cserélni! 

 

#5 Az okostelefonok kijelzője, a számítógép billentyűzete és az egér

Végül, de nem utolsó sorban, említést érdemelnek még otthonunk okoseszközei, a telefonok és a számítógépek. Az okostelefont a mai ember szinte mindenhová magával cipeli, természetesen folytonos kézmosás nélkül használja – majd az arcához emeli… Pedig ezeken a kijelzőkön rengeteg baktérium tanyázhat! Érdemes hát akár napi szinten is fertőtlenítős törlőkendővel áttörölni a kijelzőt.


Ugyan ezen az elven a számítógép perifériái, a billentyűzet és az egér is hasonlóan szennyezett lehet! 
 

 

 

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék:

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Hatékony téli nagytakarítás lépései

Téli nagytakarítás Budapesten

Lassan újabb évszakváltáshoz közeledünk, az ősz után a tél következik. Télen az ünnepek miatt nem lehet kihagyni a téli nagytakarítást. Ez nem a legkellemesebb dolog a karácsonnyal kapcsolatban, sokakat még a gondolatától is ráz a hideg, de mind jól tudjuk,...

Őszi nagytakarítás lépései Budapesten

Őszi nagytakarítás Budapesten

Tagadhatatlanul beköszöntött az ősz, és vele együtt a hidegebb idő. Ez azt jelenti, hogy egyre kevesebb időt tudunk eltölteni a szabadban. Nincs is jobb időpont a lakás rendbetételére. Vágjon bele ön is: őszi nagytakarítás Budapesten, ezek a legfontosabb lépések.

Hétvégi irodatakarítás Budapesten a legnagyobb szakértelemmel

Hétvégi irodatakarítás Budapest

Az irodák takarítása ugyanannyira fontos, mint az otthonunké, hiszen itt is rengeteg időt töltünk el. Egészségünk megóvása, illetve a jó komfortérzetünk kialakítása miatt nagyon fontos az irodák rendszeres takarítása. De mikor kerítsenek erre sort, ha...

Hatékon irodaház takarítás Budapesten

Irodaház takarítás Budapesten

Ha takarításról van szó, sokan elsősorban az otthoni takarításra gondolnak, pedig a dolog itt nem ér véget. Az irodaház takarítás épp ugyanannyira fontos, mint az otthoni takarítás, ráadásul sokkal nagyobb szaktudást és professzionális eszközöket, illetve...