5 tipp a foltok eltávolítására!

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

5 tipp a foltok eltávolítására!


5 tipp a foltok eltávolítására!

Egy összejövetel során könnyen kilöttyenhet egy kis bor vagy bármilyen alkohol. Vagy akár egy rohanó reggeli készülődés során pillanatok alatt kávé- vagy teafoltos lehet ingünk. Most bemutatjuk nektek, hogyan távolíthatjátok el ezeket a foltokat könnyedén.  


 

1. Teafolt eltávolítása


Készíts egy csésze ecet és egy csésze víz keveréket. Ezt permetezd rá a foltra, majd hagyd állni rajta egy kicsit. Ezután töröld még át egy nedves ronggyal, majd itasd fel a maradék vizet egy tiszta ronggyal vagy papírtörlővel.
Ha színes textilanyagra löttyent a tea, akkor 10%-os meleg bóraxoldatos vízben áztasd. Ezután öblítsd ki, majd  csepegtess egy kis citromlevet a folt helyére, hogy jó illatot árasszon, majd ismét töröld át nedves ronggyal.


2.Kávéfolt eltávolítása


Ha ruhára cseppent a kávé, akkor azonnal szórd be sóval, majd langyos vizes ronggyal töröld át.
Ha a szőnyegre ömlött ki a kávé, akkor először száraz ruhával itasd fel, majd langyos vizes ronggyal töröld át. Ha nem jött ki a folt, akkor a fenti egy csésze ecet, egy csésze víz eleggyel biztosan kijön.

 


3.Vörösborfolt eltávolítása


Először is itasd fel papír törlőkendővel a foltot. Minél jobban felitatod, annál könnyebben fogod eltávolítani a maradékot. Ezután szórj rá szódabikarbónát és hagyd rajta 20 percig. Ezután nedves ronggyal óvatosan súrold át.
Ha esetleg nincsen otthon szódabikarbónád, akkor szórj a felitatott foltra sót, ez felszívja a maradék bort. Ezután pedig csepegtess rá citromlevet, hogy kiszívja a folt színét, végül pedig öblítsd le.


4.A színtelen alkoholfolt eltávolítása (például: vodka, gin stb)


Az alkoholfoltos ruhát minél előbb be kell áztatni. Ha ez nem elég esetleg, akkor használd a következő technikát: keverj össze egy ek. Ecetet és 2/3 csésze sósborszeszt. Öntsd rá a foltra, majd hagyd rajta pár percig. Ezután itasd fel.
Ha nem tudsz azonnal reagálni az alkoholos foltra, akkor később mosd ki glicerines hideg vízzel, majd öblítsd át ecettel.


5.Tintafolt eltávolítása


A tinta az egyik legelterjedtebb probléma forrás a foltok körében. Viszont nem kell kétségbe esni, mert a legkönnyebben a következőképpen távolíthatod el: Márts egy fogkefét sósborszeszbe, majd óvatosan dörzsöld vele a foltos területet egészen addig, míg teljesen el nem tűnik.

 

Szerző: VZs

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék:

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...