Takarítás olcsón, ecettel

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Az ecet felhasználása a háztartásban


Takarítás olcsón, ecettel

Bár nagyon sok háztartási tisztítószert ismerünk, és kaphatunk a boltokban is, nem kell azonban mindenért több száz, ezer forintot kifizetnünk! Nézz körül egy kicsit a konyhában, és vedd elő nagymamád praktikáit – és máris kész a fillérekből előállítható takarítószer!  


Az egyik leghatékonyabb csodaszer, amely biztosan megtalálható nálatok is otthon: az ecet. Számtalan felhasználási módja ismert, és most mi is bemutatunk néhányat!

 

 

 

Ablaktisztítás ecettel

A fényes, tiszta ablakokért nem kell feltétlen bolti termékeket használnod, hiszen ecettel is tökéletesen lemoshatod!

Egy spricnis flakont tölts meg 1:1 arányban vízzel és ecettel, majd rázd alaposan össze!

Már kész is az ablaktisztítód, jöhet a takarítás.

 

 

Az egyik legjobb vízkőoldó: az ecet

A vízköves csapok, kádak és mosdókagylók egyik legnagyobb ellensége szintén az ecet.

Önts egy keveset a folyadékból egy szivacsra, és dörzsöld át vele alaposan a vízköves felületet!

 

+1 tipp: nem csak a kádakat, csempéket tisztíthatod meg így, de akár a régi kávéfőződ is! Ehhez nem kell mást tenned, csak lefőzni egy adag kávé… helyet ecetet, ami feloldja majd a letapadt vízkövet.

 

 

Penészfolt a falakon? Az ecet erre is megoldás!

Sajnos sok lakásban olyan magas a páratartalom, hogy megjelennek a csúnya – és nem utolsó sorban egészségtelen – penészfoltok.

Ezek ellen is felveheted a harcot: egy spricnis üvegbe keverj össze 1:1 arányban ecetet és vizet, permetezd a falra, majd pár perc után öblítsd le. Ez nem csak a felületi penészfoltokat távolítja el, de fertőtlenít is!

A maradékkal pedig lemoshatod az ablakokat, ahogy azt fentebb már írtuk:)

 

 

Makacs foltok, lerakódott kosz eltüntetése

Majdnem minden háztartásban vannak olyan felületek, amelyek nem szorulnak napi szinten rendben tartásra. Ilyen lehet egy tároló, a padlás vagy akár a pince is, ahova egy idő után a por lerakódik, és bizony ez makacs szennyeződést képez.

Nem kell többet erősen súrolnod, és mindenféle maró hatású vegyszereket öntened ezekre a felületekre sem, hiszen higítatlan ecettel ezeket is könnyen eltüntetheted!

 

Nem is beszélve azokról a „balesetekről”, mikor ilyen makacs foltok keletkeznek.. Legyen az odaszáradt kávé folt, hogy odaégett étel, az ecet azt is feloldja!

 

 

Ruhatisztítás, fehérítés

A fentebb említett baleseteknek gyakran a ruháink is kárát látják. A leöntött blúzt megmentheted úgy, hogy egy kevés ecetet a foltba dörzsölsz mosás előtt.

Ha a mosógépbe öntesz egy fél pohár ecetet mosás előtt, a fehér ruháid vakítóan fehérek lesznek anélkül, hogy rongálná az anyagot!

Szerző: Kékharmónia

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék: whatever

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...