Eukaliptuszolaj a háztartásban

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Az eukaliptuszolaj a háztartásban


Az eukaliptuszolaj felhasználása a háztartásban, takarításban

Az eukaliptuszolaj nem csak nagyon különleges, kellemes aromával tölti meg otthonunkat, de rengeteg féleképpen használhatjuk fel a háztartásban is! Sok rendkívül erős vegyszer landolhat a kukában, ha megtanulod ezeket a trükköket!


Ragacsos lerakódások feloldása, eltávolítása

Legyen az csak egy odaégett, zsíros edény, vagy akár egy makacs gyantafolt, rágógumi… Ezeket a látszólag megoldhatatlan problémákat könnyedén kezelhetjük az eukaliptuszolaj segítségével.

Csepegtess pár csepp olajat a problémát okozó foltra, és az szépen lassan engedni fog!

Ezzel a módszerrel akár vásznakból, sőt, még a hajból is kioldhatjuk a ragacsot.

 

 

Eukaliptuszolaj riasztóként

Az eukaliptuszolaj kellemes illata nem minden élőlénynek tetszik igazán. Ezt a tulajdonságát azonban ki is használhatod! A csótányok ellen kiváló eszköz, de elriasztja a legyeket és szúnyogokat is otthonunkból.

A rovarokon kívül azonban másra is használhatjuk, hiszen a legtöbb rágcsáló sincs oda a mentolos illatért, ahogy a cicák sem. Ha szobacicád, vagy akár nyuszid egy helyre sűrűn jelöl, a területet mosd fel eukaliptuszolajos vízzel – és meglátod, többet arra sem néz majd kedvenced!

Ugyan így a bolhák ellen is védekezhetünk, hiszen a kutyusoknak általában semmi problémájuk az eukaliptuszolajjal. Töröld át rendszeresen fekvőhelyét vízzel higított eukaliptuszolajjal, majd öblítsd le alaposan – így biztosan elkerülik kedvenced a bolhák!

 

 

Illatosítás és tisztítás egyben

A konyhai és fürdőszobai felületek, illetve padlók felmosásakor tegyél pár csepp eukaliptuszolajat a vízbe. Ez segít majd a baktériumok kiírtásában, és nagyon kellemes illatot is hagy maga után!

Kisállatosok figyelem! A fentebb már említett okokból olyan családoknak nem ajánlom az eukaliptuszolajas felmosást, ahol kedvenc is lakik a házban… Mielőtt elkezded, győződj meg róla hogy a kisállat hogy viszonyul – mert ha utálja, azzal kellemetlenné tehetjük számára a benti életet!

 

 

Mosás eukaliptuszolajjal

A foltok elleni küzdelemben nagyon jó pajtásunk az eukaliptuszolaj. Ha makacs foltot találsz a ruhádon, csepegtess rá mosás előtt pár csepp olajat, ez segít majd a tisztításban!

Gyapjúruháidnak kimondottan jót tesz, ha mosáskor az eukaliptuszolajat is használod. Ehhez keverj össze 2pohár mosogatószert ½ pohár denaturált szesszel és 25 ml olajjal. Mosáskor 2 evőkanállal tegyél ebből a keverékből egy lavórba, és azon nyomkodd át az anyagot. Leöblíteni sem kell!

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék: izé

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...