Tippek,hogyan távolítsuk el a penészt otthonunkból

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Így távolíthatod el a penészt otthonodból


Néhány tipp a penész ellen

A párás helyiségek legtöbbet előforduló problémája a penészedés. Általában úgynevezett hőhidakon alakul ki. Ott, ahol a meleg otthonunk fala valamiért hidegebb, és a pára le tud csapódni. Ez családi házakban a határoló falakon, a sarkokban alakul ki, de társasházakban sem ritka a külső falakon, illetve ha a szomszéd lakásban nem fűtenek annyira, mint mi. Ha a helyiségben megemelkedik a páratartalom, a leghelyesebb, ha alaposan kiszellőztetünk, így a penészgombáknak nem lesz lehetőségük megtapadni a nedves falakon. A penészesedés egyébként azért jelenik meg leginkább az őszi, téli hónapokban, mert ilyenkor ritkábban nyitunk ablakot, és a pára bennragad. A penészgomba pedig ott van a levegőben, és alig várja, hogy megtelepedhessen.


Ha mégis felütötte a fejét a baj, vegyszereket helyett számos házi, hatásos praktikát is bevethetünk. A penészesedés megszüntetése nemcsak esztétikai okokból, hanem egészségügyi szempontból is fontos, ugyanis a megtelepedett gombák asztmát vagy allergiát okozhatnak, és legfőképpen a kisgyermekekre veszélyesek.

A teafaolaj erősen gombaölő hatású így a veszélyeztetett területeket – különösen a gyerekszobában – takarítsuk ezzel!

Négy rész denaturált szesz és egy rész szalicilsav keverékébe áztassunk puha rongyot, és azzal húzzuk át a penészes felületet! Mindig  viseljünk gumikesztyűt!

 

A szoba magas páratartalmát csökkenthetjük egy tál sóval is. Ez magába szívja a nedvességet. Ha már vizes a só, csak sütőben ki kell szárítani és újra használható.

Szerző: Kék Harmónia

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék: izé

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...