Takarítás közben te is elkövetsz pár hibát! Megmutatjuk, hogyan kerülheted el őket

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Takarítás közben te is elkövetsz pár hibát! Megmutatjuk, hogyan kerülheted el őket


Hibák takarítás közben

Rengeteg hibát elkövethetünk a bár egyszerűnek tűnő, mégis megerőltető takarításban. Hogy ezeket a hibákat elkerüld, és ezáltal lecsökkentsd a takarításra szánt időt, mutatunk néhány praktikát!


 

 

1. Nem tisztítasz meg mindent tetőtől-talpig

 

Ne akarj kiszúrni magaddal azzal, hogy például előbb akarsz felporszívózni, mint feltörölni. Míg szépen összeporolod a lakást, kezdheted előről a porszívózást.

 

2. Nem gyűjtőd szelektálva a szennyest

 

Egy egyszerű praktika, mellyel rengeteg időt megspórolhatsz magadnak. Ha a héten már eleve színek szerint kezded el gyűjtögetni a szennyest, értékes perceket nyerhetsz, hisz mosáskor már csak annyi lesz a dolgod, hogy az épp mosni kívánt ruhákat bedobod a megfelelő programbeállítással a mosógépbe. Habár több szennyeskosárra lesz szükséged, az idődért mindenképpen megéri!

 

 

3. Napsütésben kezded el lemosni az ablakokat

 

Ha már neki kell állni az ablakpucolásnak, valószínűleg te is inkább napsütésben szeretnéd ezt a tevékenységet folytatni, de többet ártasz vele, mint használsz. A meleg hatására a tisztítószer "rásül" az ablakra, mielőtt teljesen megpucolhatnád vele. Ez pedig csíkokat hagy maga után, ami után kezdheted előről az egész folyamatot egy kevésbé napsütéses napon.

 

4. A porszívó seprűs részével porszívózod fel a parkettát

 

Én is sokáig nem tudtam, hogy a porszívó fején lévő seprűs részt be kell fordítani, amikor nem a szőnyeget porszívózzuk, ugyanis ha azzal csináljuk, akkor az szét fogja szórni a port maga körül. Sokáig azt hittem, pont azért van ez a seprűs rész kialakítva, hogy a parketta felületét porszívózzuk, de úgy tűnik, mégsem.

 

5. Elmosod az edényeket, mielőtt betennéd őket a mosogatógépbe

 

Minek kezdenéd kézzel elmosogatni az edényeket, ha utána úgyis bekerül a mosogatógépbe? Felesleges időpazarlás ez a folyamat, ugyanis bebizonyosodott, hogy attól nem lesz tisztább az edény, ha előtte elkezded kézzel elmosogatni.

 

 

6. Nem hagyod elég ideig állni a csempetisztítót, mielőtt letörölnéd

 

Amikor befújod a csempét a csempetisztítóval, hagyj neki elegendő időt, hogy hatni kezdjen. Főleg, ha zsíros vagy vízköves csempefelületről van szó. Ha azután kezded el letisztítani a csempét, miután befújtad a tisztítószerrel, szinte semmi nem fog történni, hisz a szer még nem hatott úgy, ahogy azt néhány perc múlva tette volna. Ezzel a türelmetlen módszerrel csak néhány apró szennyeződést vagy képes eltávolítani, ami valljuk be, nem egy nagy befektetés.

 

7. Nincs levéve az ajtóban a cipő

 

Talán ez egyértelmű, hisz ha a család apraja nagyja betoporog a koszos cipőjével, szinte felesleges volt a hétvégi takarítás, kezdhetet előről a pucolást. Szoktasd rá a beérkező embereket, hogy az előszobában tegyék meg a cipőlevételt, így sok időt és energiát spórolhatsz magadnak.

 

8. Szöszeltávolítót használsz, hogy összeszedd az állatok szőrét a lakásban

 

Nincs szükséged feltétlenül a szöszeltávolítódra, hisz tökéletesen megfelel erre a célra egy bevizezett gumikesztyű is. Nagyobb felületeken a kis gurigát nem igen lehet hatékonyan alkalmazni, míg a gumikesztyű a nagyobb felületek szőrtelenítésekor is helytáll.

 

 

9. Elfelejted, hogy a takarítóeszközöket is ki kell takarítani

 

Sokan elfelejtik, hogy habár a portörlők, felmosófejek és egyéb eszközök szükségesek ahhoz, hogy tiszta legyen a lakásod, azért az általuk felszedett kosz ugyanúgy visszakenhető a lakás már kitakarított pontjaira. Hogy ezt elkerüld, muszáj kitisztítanod a takarítás után az eszközeidet, ezzel sok időt és energiát megspórolva magadnak.

Szerző: Kék Harmónia

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék: ablak, egyszerű, folt, folttisztítás, környezet, lakás, otthon, szoba, takarítás, tisztaság, tisztítás, üvegfelület

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...