A legolcsóbb anyag a háztartásban, a só

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

A só felhasználása a háztartásban


A só a háztartásban

Miért vennél drága tisztítószereket, ha már a konyhádban is megtalálhatod a legjobb tisztítószereket a háztartásodhoz? Ilyen anyag például a só! Nem is hinnéd, mennyi mindenre használhatod!


A só régóta ismert a konyha alapanyagai között, nélküle szinte egyetlen étel sem készülhet el. De mi van akkor, ha nem csak a konyhában szeretnénk felhasználni? Mutatunk neked néhány ötletet, hogy hogyan használhatod fel ezt az alapvető konyhai alapanyagot.

 

Odaégett edényre:

Az odaégett edényeket könnyebb lesz megmentened, ha a főzés végeztével egy kis sót szórsz az edénybe. Amikor a mosásra kerülne a sor, sokkal könnyebb dolgunk lesz vele.

 

Zsíros edényre:

Szórj bele az edénybe egy kis sót, majd egy kéztörlővel töröld át. Ezután egyszerűbb lesz a tisztítása.

 

Zománctisztítás:


Készíts egy pasztát két rész só és egy rész ecettel, majd ezzel tisztítsd a felületet. Ez a paszta kiválóan alkalmazható még kávéscsészék, teáscsészék és csaptelepek tisztításánál is.

 


Öntöttvas edényekhez:

Önts a serpenyőbe olajat, majd melegítsd fel egy kicsit, és adj hozzá néhány evőkanál durva sót. A kialakult masszának segítségével súrold át az edényt, majd öblítsd le meleg vízzel, és töröld szárazra.

 


Fürdőszobai csempére:

A zománctisztításhoz alkalmazott pasztát kisebb változtatással alkalmazhatunk csempe tisztításhoz is. 4 rész ecethez tegyél 1 rész sót, és tisztítsd meg ezzel a pasztával a kívánt felületet. Ez a paszta arány használható szőnyegtisztításhoz is. Dörzsöld bele a szőnyegbe, majd a száradás után porszívózd ki.

 


Sütőtisztítás:

Kiömlött valami a sütőre? Szórj rá só és fahéj keverékét. A só felszívja a nedvességet, a fahéj pedig remek szagűző. Kihűlés után egyszerűbb a tisztítása.

 


Fém eszközök tisztítása:

Acél, ezüst, ón és arany felületek és eszközök tisztítására is alkalmazható a só. Sót, lisztet és ecetet 1-1 arányban keverj el, majd a kapott pasztával és egy rongy segítségével dörzsöld át, hagyd állni egy órát, majd vízzel mosd le, és töröld át.

 

Rézfelületek tisztítása:

Egy fél citromnak nyomd ki a levét, majd keverd össze sóval. Ezzel a keverékkel töröld át a réz felületeket, majd töröld szárazra. Ez a keverék még a ruhákon lévő penész eltüntetésére is alkalmas. Dörzsöld bele a foltba, hagyd megszáradni, majd dobd be a mosásba.

 

Ezüsttisztítás:

Egy  edény aljába tegyél egy darab alufóliát, önts bele vizet, a vízbe 1-1 evőkanál sót és szódabikarbónát tegyél, majd dobd bele az ezüstöt. Forrald fel, hagyd állni 5 percig, majd öblítsd át.

 

 

Házi rozsdamaró:

Készíts sóból, borkőből és vízből pasztát, kend be vele a kívánt felületet, hagyd megszáradni, majd töröld át alaposan.

 

Só + Szódabikarbóna:

A hűtőt nem csak hogy tisztíthatjuk ezzel az egyveleggel, hanem kiválóan alkalmazható szagtalanításra is. A fehérítő hatást is könnyen elérhetjük vele. Megsárgult ágyneműket tegyél egy nagy fazékba, tegyél hozzá 5 evőkanál sót, 1 evőkanál szódabikarbónát, forrald 15-30 percig, majd öblítsd ki hideg vízzel.

 

+1:

Ha sós vízben kimossuk a használt mosogatószivacsot, sokkal kevesebb szennyeződés és szag marad benne. A vágódeszkánál is beválik a sós-vizes tisztítás.

Szerző: Kékharmónia

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék: whatever

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...