Takarítsd ki konyhádat vegyszerek nélkül könnyedén!

Tisztaság, szépség és harmónia

Mi megteremtjük önnek

Kérje ajánlatunkat most!
Üveg

Takarítsd ki konyhádat vegyszerek nélkül könnyedén!


Takarítsd ki konyhádat vegyszerek nélkül könnyedén!

A boltokban különböző tisztítószereket találhatunk, melyek erős savakat illetve lúgokat, klórozott hatóanyagokat is tartalmaznak. Ezek nem csak, hogy drágák, de ráadásul a bőrt, a szemet irritálják, veszélyesek az egészségre és környezetszennyezőek is.  


 

Gondolj csak bele, hogy nyár van, meleg a házban, te pedig nekiállsz takarítani az izzasztó, fülledt konyhában, így a felszálló vegyszerek nem csak téged, de családodat is károsíthatják, holott megoldhatnánk könnyen, vegyszermentesen.

Általános tisztításhoz például 1 liter meleg vízben oldj fel 1 evőkanál mosószódát. Ez a keverék a konyhaszekrényt, a legolajosabb csempét és a linóleumot is tisztává varázsolja.Milyen irányban érdemes takarítani?A takarítást leginkább felülről lefelé vagy belülről kifelé kell kezdeni, hogy a már tiszta felületeket ne koszoljuk véletlenül össze.
Érdemes először lepókhálózni a falakat, leszedni a függönyöket, a képeket, fali díszeket letörölgetni.


Következő lépésnek álljunk neki az ablakpucoláshoz vagy a konyhaszekrény tetejének letörléséhez. Sokszor sajnos hajlamosak vagyunk arra is, hogy a szekrény tetejére pakoljuk a nem sűrűn használt dolgokat, így érdemes szelektálnunk takarítás során azt, hogy mi az, ami kell még nekünk vagy mi az, amit esetleg egyáltalán nem használunk már.


Készíts házilag ablaktisztítószert


Tegyünk egy szórófejes flakonba azonos mennyiségű vizet és ecetet. Jól keverjük össze, majd fújjuk az ablakra. Ezután töröljük át egy puha, tiszta ronggyal.
Ha netán nincsen otthon ecetünk, a másik tökéletes megoldás a citromlé. Keverjünk össze egy pumpás flakonban 1 evőkanál citromlevet és fél liter vizet, majd fújjuk az ablakra. Így nem csak, hogy tisztává varázsoljuk ablakunkat, de még kellemes citromillatot is kölcsönöztünk konyhánknak.


Következhet a konyhaszekrény belseje, aminek szintén érdemes átválogatni tartalmát, mert hajlamosak vagyunk olyan edényeket is tartogatni, amiket már évek óta nem használunk. Mindeközben az élelmiszereket is átnézhetjük és kiselejtezhetjük a lejártakat.Jöhet a csempetisztítás, konyhai gépek és a munkapult takarítása


Sikáljuk le a csempét, a munkapultot és a rajta lévő gépeket, majd ezután a legnagyobb kihívást jelentő tűzhelyet és a mosogatót. Ha konyhádban ki vannak akasztgatva dolgok, akkor érdemes mindent bepakolni a mosogatógépbe vagy kézzel átmosni őket ecetes vízzel. Fontos, hogy bármit,amit visszapakolsz, tiszta legyen, ezért is fontos, hogy átválogasd eszközeidet, így megkíméled magad egy csomó felesleges csutakolástól.


Erősen szennyezett tűzhelyhez a leghatásosabb természetes tisztítószer


Amire szükséged lesz:
 
- egy bögre víz
- 1/3 bögre ecet
- fél csésze szódabikarbóna
- fél csésze só
- szórófejes flakon
- szivacs

Első lépésként készíts a vízből és ecetből oldatot egy szórófejes flakonba, majd fújd be vele az egész sütőt. Ezután szórd rá a fél csésze sót és permetezd le újra az ecetes vízzel. Szórd rá következő rétegként a szódabikarbónát is, majd jöhet még egyszer az ecetes permet. Ezután hagyd hatni ezt a keveréket fél órán át, majd engedj egy tálba langyos vizet és töröld át a langyos vizes szivaccsal az egészet. Ha nem jön le könnyen a lerakódott zsír, akkor hagyd még újabb fél órát hatni a keveréket. Ezután már biztosan egyszerű törléssel lejön az összes ételmaradék is.

 

 

Szerző: VZs

Ossza meg!

Vissza: Cikk kategória
címkék:

Kommentek


Miért a Kék Harmónia?

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára. Ennek feltétele a tisztaság, a szépség és a béke. Ezek nélkül igazi harmónia el sem képzelhető.

 

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti takarítást, nagytakarítást vállalunk. Steril gyártócsarnokok, „tiszta terek” takarításában, fertőtlenítésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk.

Referenciáink

Korrekt csapat, kiváló szolgáltatás! Évek óta segítenek otthonom tisztán tartásában, az eredmény mindig kifogástalan!

Szalai Orsolya 

 

A Kék Harmónia Kft. munkatársainak megbízható és precíz munkájával teljes mértékig meg vagyunk elégedve.

Détár Krisztina
Film Produkciós Kft.

 

Ajánlatkérés

Tisztelt leendő ügyfelünk!
Kérje ajánlatunkat most!

 

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat

Célunk: megteremteni a harmóniát az Ön számára.


Cikkek

Tippek építkezésekhez

Tippek, hogy könnyebben menjen az építkezés!

Nem találta meg a megfelelő ingatlant, ezért úgy döntött, inkább megépítetti magának a tökéleteset, a saját elképzelései alapján? Egy építkezés nem kis feladat, és hosszú ideig is elhúzódhat, számtalan dologra oda kell figyelni a tervezéstől kezdve a...

Felújítás utáni nagytakarítás egyszerűen

Neked is meggyűlt a bajod a felújítás utáni nagytakarítással? Mutatjuk az okát, és a megoldást!

Véget ért a várva várt felújítás, örülnie kéne, de mégis úgy érzi, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok? A csodás látvány helyett csak a káoszt, szemetet és a kosz látja mindenütt? Úgy érzi sosem lesz vége a felújításnak, mert a...

Nagytakarítás festés után: ezek a legjobb módszerek

Nagytakarítás festés után

A falak lefestésével még nem nyilváníthatja késznek a festési munkálatokat. Ugyanis vár még önre a nagytakarítás festés után, ami bár egyszerűnek tűnik, sajnos nem az. Rengeteg időbe, energiába, és tisztítószerbe is kerülhet, mire megszabadul a...

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten egyszerűen

Építkezés utáni nagytakarítás Budapesten

Az utóbbi években nagyon megugrott az építkezések száma. Mindenki építkezik, vagy legalább is felújít. Éppen ezért egyre fontosabb téma az építkezés utáni nagytakarítás Budapesten. Ugyanis, ha az épület, lakás, ház, iroda, vagy bármi egyéb épület...